LOTERIJ.NET alles over loterijen

Staatsloterij

Staatslot kopen

De trekking van de Staatsloterij bestaat uit maximaal zes cijfers en twee letters. Deze trekking wordt elke maand onafhankelijk uitgevoerd, met een totaal van 16 trekkingen per jaar (elke 10e van maand en 4 extra trekkingingen). Bij verschillende verkooppunten zoals postkantoren of sigarenboeren kun je een staatslot kopen. Het prijzenpakket van een staatslot varieert van vijf euro voor een heel lot tot soms wel tientallen miljoenen. Uit statistieken blijkt dat de Staatsloterij de meeste winkans heeft ten opzicht van van de andere loterijen, zie hiervoor ook de winstuitkering loterij tabel op onze startpagina. De trekking van de Staatsloterij vindt maandelijks plaats op de 10e van de maand. Uitzondering hierop zijn de Koningsdag trekking en de Oudejaarsloterij. Deze vinden respectievelijk eind april en eind december plaats. Tot op de dag van de trekking kun je nog tot 18.00 uur een staatslot kopen. De prijs van een staatslot vindt u hieronder.

 

Alle staatsloten die u kunt kopen plus prijs staatslot:1/5 Staatslot zonder extra XL winkans

€       3,00  Staatsloten online bestellen

1/5 Staatslot met XL winkans

€       3,50  Staatsloten online bestellen

 1 Staatslot zonder Jackpot

€     15,00  Staatsloten online bestellen

1 Staatslot met XL winkans

€     17,50  Staatsloten online bestellen

Straatje Staatsloten (10 x 1/5 Staatslot met XL winkans)

€     35,00  Staatsloten online bestellen

Straat Staatsloten (10 x 1 Staatslot met XL winkans

€   175,00  Staatsloten online bestellen

Mini-Boulevard (100 x 1/5 Staatslot met XL winkans

€   350,00  Staatsloten online bestellen

Boulevard (100 x 1 Staatslot met XL winkans)

€ 1.750,00  Staatsloten online bestellen


 

Verdeling prijzenpot Staatsloterij

Als je 2 eindcijfers goed hebt, win je al een prijs. Vanaf de trekking in augustus 2015 komen daar nog extra prijzen van € 25,- bij. Er zijn nu ook prijzen te winnen van € 50,- als je 3 eindcijfers goed hebt en bij 4 eindcijfers goed kan de prijs oplopen tot maar liefst € 250,-. Door het aanbieden van meer kleinere prijzen, zal de Jackpot minder snel groeien, maar deze kan nog steeds oplopen tot een bedrag van ruim twintig miljoen euro. Ook zijn er troostprijzen te vergeven als je 5 cijfers van het winnende lot goed hebt, maar net de letters niet. Deze prijzen variëren van € 100,- tot € 1.000,-. Omdat de totale prijzenpot gelijk blijft maar anders verdeeld wordt, is de winkans bij de Staatsloterij verhoogt van 50,1 naar 51,2%. 


Abonnement Staatsloten

Via de website Staatsloterij.nl is het mogelijk om een abonnement af te sluiten voor 1/5 staatslot of hele Staatsloten. De prijs van een dergelijk staatslot vindt u hierboven. Maandelijks wordt automatisch een bedrag van uw rekening afgeschreven en u speelt automatisch elke trekking mee (totaal 15 trekkingen met een lotprijs van € 15,- en Oudejaarsloterij € 30,-). Ook voor de Oudejaarsloterij en de Koningsdagloterij speelt men automatisch mee. U krijgt per staatslot vooraf te zien met welke lotnummer(s)u meespeelt en ontvangt de gewonnen bedragen automatisch op uw rekening. Bekijk hier meer informatie. Ook kunt u op het internet éénmalig een los staatslot kopen. Wilt u uw abonnement opzeggen, kijkt u dan op de pagina Opzeggen Staatsloterij.

Staatsloterij XL spel

Met ingang van april 2014 wordt sinds het eerst sinds twintig jaar iets aan de formule van het vertrouwde staatslot gewijzigd. De XL trekking is een extra maandelijks spel waarbij je meespeelt met je beginnummers. Voor dit spel betaal je € 2,50 extra per lot waardoor je dus met twee trekkingen meespeelt. Bij de trekking voor het XL spel worden alle lotnummers die verkocht zijn meegenomen. De XL prijzen worden alleen uitgekeerd als ook voor de XL optie is betaald, dit kun je terugvinden door de aanduiding "JA" op je lot. 
 

Staatsloterij Groepsspelen

De Staatsloterij Groepsspelen kun je met meerdere personen (collega's, vrienden of familie) online een groep aanmaken en als groep meespelen met de trekkingen van de Staatsloterij. Het online aanmaken van een groep gebeurt door de zogenaamde 'Captain'. Hij of zij is de beheerder van de groep en kan vrienden, familie en/of collega's uitnodigen om mee te spelen. Je kunt al meedoen met de groepsspelen vanaf € 7,50 per trekking. Van het ingelegde geld worden maandelijks automatisch staatsloten aangeschaft, waarna bij een gewonnen bedrag, het bedrag automatisch wordt toebedeeld aan de diverse groepsleden.

Staatsloterij trekking op teletekst, TV en online

De laatste Staatsloterij trekking gegevens vindt u terug op zowel de site van de Staatsloterij maar ook via teletekst. U vindt deze informatie op de pagina Teletekst Staatsloterij. Zoals hierboven al genoemd wordt de trekking van de staatsloterij elke 10e van de maand uitgevoerd. Als u zich afvraagt hoe laat de trekking van de staatsloterij bekend wordt gemaakt dan kunt u winnende getallen zien op Nederland 1 om 19.55 uur. Vlak daarna vindt de trekkingsuitslag op teletekst. 

Jackpot Staatsloterij

Wie droomt er nu niet van om de Jackpot te winnen? Helaas is de kans minimaal en slechts voor een enkeling weggelegd.  Echter, als u toch een Jackpot wilt winnen, dan maakt u volgens de Consumentenbond toch bij de Staatsloterij de meeste kans!

Laatste nieuws Staatsloterij