LOTERIJ.NET alles over loterijen

Eurojackpot

Euro Jackpot is een Europees gecoördineerd kansspel waarbij je kans maakt op flinke hoofdprijzen. De jackpot loopt op tot dik in de miljoenen, terwijl een lot aan de andere kant al vanaf een paar euro beschikbaar is. Om mee te spelen is het van belang om een combinatie van getallen te kiezen. Dat kan op de website door die zelf in te vullen of door de Shuffle-knop te gebruiken en de geluksgetallen te laten genereren. Er is altijd sprake van 2 bonusgetallen, naast de eerste getallen die zorgen voor het lotnummer. In Nederland kun je loten kopen voor de Eurojackpot in de winkels, voor Belgie kan dit alleen online.

On-Hollands rijk met de Euro Jackpot

De Euro Jackpot adverteert met ‘on-Hollands rijk’, omdat je er grote bedragen kunt winnen die we normaal gesproken niet zo snel tegenkomen bij de Nederlandse loterijen. Je hebt er de kans om zomaar €10.000.000, €15.000.000 of zelfs meer te winnen, afhankelijk van hoe ver de jackpot op dat moment is opgelopen. Hij kan zelfs oplopen tot 90 miljoen euro. En dat voor een prijs van €2 per lot. 

Er vindt iedere dinsdag en vrijdagavond een trekking plaats. Indien de jackpot er niet uitgaat wordt die verhoogd, waardoor je de volgende keer de kans hebt om nog meer te winnen. Dat betekent dat het prijzenbedrag enorm op kan lopen, waardoor je daadwerkelijk on-Hollands rijk kunt worden met de Euro Jackpot. Als je een lot koop op vrijdagavond voor 18.55 dan speel je dezelfde avond nog mee. Ben je net te laat, dan speel je de vrijdag erop mee met de trekking.

WeekendLot

Als je een meespeelt met een WeekendLot, dan speel je niet alleen mee met Euro Jackpot maar ook met de Lotto. De totaalprijs is dan €5. Je kunt in de winkel of online het formulier invullen. Als je meespeelt, doe je dat altijd met de eerstvolgende trekking. Als je een weekendlot koopt op zaterdag voor 17.55 uur dan speel je diezelfde avond nog mee met de Lotto en de vrijdag erop met Euro Jackpot.

Steun aan goede doelen

De Euro Jackpot is er allereerst natuurlijk voor de deelnemers, die er de kans hebben om mooie prijzen te winnen. Tegelijkertijd ondersteunt de loterij het werk van 19 goede doelen, waardoor de inleg in ieder geval goed terecht zal komen. Het gaat om goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Zowel de winst van de Euro Jackpot als van de andere merken van de Lotto gaat naar deze goede doelen, waardoor het geld ook bij geen prijs in ieder geval goed besteed is.

Enkele van de goede doelen die de Euro Jackpot ondersteunt zijn bijvoorbeeld NOC*NSF, het OranjeFonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De trekkingen van de verschillende loterijen van De Lotto hebben in totaal een bedrag opgeleverd van €2 miljard voor de goede doelen, waarmee ze een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren en de verschillende deelnemers een belangrijk verschil hebben kunnen maken.

Handige Euro Jackpot-app

De Euro Jackpot is een loterij van De Lotto en kan daarmee terugkijken op een rijke historie. Aan de andere kant is er sprake van een heel duidelijke blik op de toekomst. Dit valt bijvoorbeeld te herkennen aan de app die er beschikbaar is, zowel voor iOS als voor Android. Via de app is het eenvoudig om mee te spelen met de Euro Jackpot en te checken of je een mooie prijs hebt gewonnen.

Uiteraard kun je de Euro Jackpot ook volgen op Twitter en op Facebook, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Je vindt er de hoogte van de jackpot op dat moment, net als meer informatie over de goede doelen die worden ondersteund. Op die manier ben je goed op de hoogte van de Euro Jackpot en kun je meespelen aan een loterij die je op een gelukkige dag on-Hollands rijk kan maken. 

Laatste nieuws

Eurojackpot van 18 miljoen valt in Rotterdam