LOTERIJ.NET alles over loterijen

Lotto


Sommige kansspellen zitten behoorlijk ingewikkeld in elkaar. Je zou er bijna achterdochtig van worden. Bij Lotto is dat geheel anders. Dit spel is erg eenvoudig opgezet, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Het is dan ook een van de redenen waarom Lotto al jaren populair is onder Nederlanders. 

Lotto is vernieuwd

Lotto is per november 2017 vernieuwd. Het bekende spel met de gele ballen dat al ruim 42 jaar lang bestaat, is in zijn geheel aanpast aan de wensen van spelers. Het spel wordt makkelijker en de jackpot valt vaker en bovendien komt het reservegetal terug. De nieuwe loten zijn online en via de winkels verkrijgbaar.

Hoe eenvoudig is het?

Het is heel eenvoudig om met Lotto mee te spelen. Je kiest 6 getallen uit de getallen 1 tot en met 45. Elke zaterdag worden de 6 winnende getallen uit 45 ballen getrokken. Heb je ze allemaal goed, dan ben je de winnaar van de Jackpot en win je minimaal €2,5 miljoen! Er wordt uit de overgebleven ballen een reservegetal getrokken. Heb je minder dan 6 getallen goed, dan is dit reservegetal heel belangrijk, omdat je hogere prijzen kunt winnen als je dit getal goed hebt. Je speelt al mee voor €2 en voor extra kansen speel je mee met meerdere loten.

Lotto XL

De Lotto XL trekking vindt na de Lotto trekking plaats. Er worden dan 6 nieuwe getallen en een nieuw reservegetal getrokken. Je speelt voor €1 euro extra per lot per trekking mee met dezelfde getallen die je gebruikte in de normale Lotto trekking. op deze manier maak je nog meer kans op prijzen tot en met €1.000.000. Je kan je Lotto XL spelen op je Lotto abonnement (meld je hiervoor aan bij Mijn Lotto). Je speelt dan op al je loten mee met Lotto XL. Het prijzenschema van Lotto XL vind je hier.

Super Zaterdag

Er vindt elke laatste zaterdag van de maand een Super Zaterdag trekking plaats. In plaats van één zijn er maar liefst twee Lotto XL trekkingen én er is een extra trekking voor de Super Zaterdag prijs. Dit is een aparte prijs die je naast de Lotto en de Lotto XL prijzen kunt winnen. De prijs kan maandelijks varieren van één grote tot meerdere kleinere (geld)prijzen. Je krijgt als abonnee een persoonlijke Super Zaterdag code waardoor je elke maand automatisch kans maakt op de Super Zaterdag prijs. De code vind je terug in Mijn Lotto op Lotto.nl. Heb je het lot in de winkel gekocht? Dan kan je de code vinden op je deelnamebewijs. Heb je je loten online gekocht dan vind je de code op je deelnamebevestiging in Mijn Lotto.

Wekelijkse trekking Lotto

Alle Lotto trekkingen (Lotto, Lotto XL  en Super Zaterdag prijstrekkingen) vinden op zaterdagavond om 18.15 uur plaats in Rijswijk, Laan van Hoornwijck 55. De trekkingsuitslag vind je vanaf 20.30 op Lotto website en NOS Teletektspagina 555.

 

 

Lotto 4/5

Het Lotto 4/5 spel  is een spelvariant op het normale Lotto spel. Je speelt met deze variant mee met 4 of 5 getallen. Je kiest de getallen zelf of laat ze door de computer bepalen. Je kan zelf bepalen wat je inleg is, dit kan varieren tussen €1,50 tot maximaal €22,50. Elke zaterdag worden er 6 winnende getallen uit 45 ballen getrokken. Het aantal winnende getallen en je inleg bepaald dan de hoogte van je prijs. Het reservegetal telt bij Lotto 4/5 niet mee. Je kan dit spel alleen in de winkel spelen. Je krijgt het speciale spelformulier bij de winkelier.

Loten kopen

De Lotto loten kan je kopen bij verschillende winkels. Hier kan je de dichtstbijzijnde winkel vinden. Ook kan je een lot via internet kopen, zowel per lot of via een abonnement. Je kan automatisch elke maand de lotto meespelen of voor elke week apart. De uitslagen kan je vinden op de pagina Teletekst uitslag Lotto.

Opzeggen abonnement

Wilt je je Lotto abonnement opzeggen, kijk dan op de pagina Lotto opzeggen.

Goede doelen

De Lotto sponsort vele goede doelen op het gebied van sport, volksgezondheid, cultuur en maatschappelijk welzijn. De opbrengsten van de Lotto gaat naar de volgende goede doelen: Diabetes Fonds, NOC NSF, KWF Kankerbestrijding, Nierstichting Nederland, Nederlandse Hartstichting, Oranje Fonds enz. Dus ook al win je helaas geen prijs, je geld wordt toch gedeeltelijk goed besteed!

 


 

Nieuws