LOTERIJ.NET alles over loterijen

Iedere maand 1x fraude bij de Nationale Loterij

De Nationale Loterij is de overkoepelende organisatie van onder andere De Lotto. Het bedrijf heeft verschillende loterijen en werkt daardoor met tal van spelers. Het afgelopen jaar was er 12x sprake van fraude, waarmee dat gemiddeld één keer per maand voorkomt.

Een jaar eerder ging het nog om 7 gevallen, waardoor er sprake is van een stijging van bijna 100 procent. Een woordvoerder van de loterij geeft aan er streng op toe te zien, maar zich ondertussen geen zorgen te maken over de stijging die er heeft plaatsgevonden.

Zero-tolerance: streng optreden

Volgens de woordvoerder is er sprake van tal van verkooppunten, waarvan er jaarlijks meer dan 2.000 gecontroleerd worden. Op die manier houdt de loterij in de gaten of het er allemaal goed gaat en de verkopers geen fraude plegen.

Is dat wel het geval? Door het zero-tolerance van de Nationale Loterij zullen er meteen maatregelen genomen worden. Die moeten ervoor zorgen dat de rest van de verkooppunten door hebben dat er niet te sjoemelen valt. Uiteindelijk probeert de loterij alle verkooppunten in ieder geval eens in de drie jaar onder de loep te nemen, om de belangrijke controles uit te voeren.

Bescherming van de spelers in de loterij

Volgens de woordvoerder van de Nationale Loterij zijn de controles hard nodig, om de spelers goed te kunnen beschermen. Zij willen op een eerlijke manier meespelen. Als een ander verkooppunt fraude pleegt lukt dat niet. Daarom kiest de loterij ervoor om die verkopers hard aan te pakken, zij mogen geen producten van De Lotto en de andere merken meer verkopen.

Het is uiteindelijk het doel om het aantal gevallen van fraude omlaag te brengen. De komende jaren zullen moeten uitwijzen of dat lukt en of het spel voor de deelnemers nog eerlijker kan worden dan het al is.