LOTERIJ.NET alles over loterijen

Vaker winnen met vernieuwde Lotto

Lotto is het leukste spel onder de kansspelen en om dat zo te houden is er op zijn tijd verandering nodig. Om Lotto nog meer te laten groeien zijn in nauw overleg met de spelers van Lotto veranderingen aangebracht. Zo is de site bijvoorbeeld veranderd en zijn de loten versimpeld voor meer speel- en winplezier. Het spel is nu eenvoudiger en je kan vaker winnen, zo claimt Lotto.

Laat je lot niet liggen

Vanuit het inzicht ‘als je niet speelt, kun je ook niet winnen’ is de gedachte ‘Laat je lot niet liggen’ de basis voor de aanpassingen. Via radio en social media kwam een campagne gericht op de wekelijkse Lotto-trekking van zaterdag, maar ook de trekkingscommunicatie zelf is aangepakt. Verder zorgen tv, print en outdoor voor het brede bereik bij zowel de bestaande als de nieuwe Lotto-spelers.

De veranderingen op een rij

Doordat de spelregels zijn aangepast heb je bij Lotto 6 keer meer kans op de Jackpot of op geldprijzen.  We sommen even voor je op wat er allemaal vernieuwd is:

* Omdat de 6 Jackpotkleuren vervallen wordt de kans op de Jackpot 6 keer zo groot.

6 keer meer winkans

Dat de de jackpotkleuren wegvallen is vrijwel de belangrijkste verandering. De jackpot valt nu alleen nog op de zes getallen die je kiest. Door deze aanpassing heb je wel 6 x meer kans om de jackpot te winnen! In plaats van een winkans van 1 op 49 miljoen, heb je nu een kans van 1 op 8 miljoen. Daarnaast heb je nu ook meer kans op geldprijzen, speel je automatisch mee met de Super Zaterdag prijs en nieuw is ook dat er een reservegetal wordt getrokken.

Extra trekking

Na de Lotto komt er ook nog eens een Lotto XL trekking, een extra trekking waarbij je prijzen kan winnen tot 1 miljoen. Je kan dezelfde getallen als voor de eerste trekking gebruiken als je 1 euro betaalt per lot. Alleen de jackpot kan tussen meerdere winnaars nog verdeeld worden.

Wat is niet veranderd?

Veel veranderingen dus! Wat is er dan nog wel hetzelfde gebleven? Je speelt nog steeds met 6 getallen, het lot kost gewoon nog 2 euro en elke zaterdagavond om 20:30 wordt je trekking bekend gemaakt.