LOTERIJ.NET alles over loterijen

Stichting Loterijverlies heeft extra inleg van deelnemers nodig

Deelnemers van de Staatsloterij die zich bekocht voelen tijdens trekkingen tussen 2000 en 2008 hadden via Stichting Loterijverlies de kans om zich te verenigen. Dat heeft een schikking met de Staatsloterij opgeleverd, al neemt niet iedereen daar genoegen mee. Zo ook niet de stichting, die zegt verder te willen procederen. Of het veel kans van slagen heeft is onduidelijk, maar feit is wel dat de deelnemers meer geld dienen in te leggen. Ze betaalden al eerder om deel te kunnen nemen, maar moeten nu opnieuw bijbetalen. 

Schikking getroffen met de Staatsloterij

De Staatsloterij heeft toegegeven dat er tussen 2000 en 2008 fouten zijn gemaakt. Er is een compensatie aangeboden, waardoor de deelnemers een deel van hun gemiste kansen alsnog konden benutten of hun geld deels terug konden krijgen. De stichting bereikte dit met een naar eigen zeggen dure procedure tegen de aanbieders van loterijen. Om de nieuwe procedure te kunnen starten is er nog meer geld nodig, omdat die nog een stuk duurder zal zijn. Of het daarmee lukt om de loterij opnieuw tot betalen te dwingen is uiteraard maar de vraag. De Staatsloterij heeft zich immers al van z’n coulante kant laten zien.

Procedure voortzetten met meer inleg

Initiatiefnemer Ferdy Roet is zelf niet helemaal van onbesproken gedrag. Hij vraagt de deelnemers opnieuw om inleg voor zijn Stichting Loterijverlies. De deelnemers dienen opnieuw een bedrag te betalen, om kans te kunnen maken op een eventuele vergoeding. Dat betekent dat ze bovenop de loten van destijds een extra bedrag dienen te betalen. De stichting zegt er een nog duurdere procedure mee te kunnen voeren, al is het niet precies duidelijk waarvoor het geld gebruikt wordt. Een nieuw lot bij de loterij lijkt wat dat betreft wellicht een betere keuze om er een leuk bedrag uit te kunnen slepen.