LOTERIJ.NET alles over loterijen

Toto wil Nederland gezond en gelukkig maken

De Toto staat bekend als een onderdeel van de Nederlandse Loterij (een fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto). De opbrengst investeert in de Nederlandse samenleving en zorgt ervoor dat een groot deel ervan ten goede komt aan sport en goede doelen die zich richten op lichaamsbeweging en gezondheid. Misschien ken je nog wel de tv-commercial uit 2016 waarin het merk de missie: We willen Nederland gezond en gelukkig maken.’ uitspreekt. Het symbool van de campagne is de high-five. Een gebaar dat staat voor triomf, het behalen van persoonlijke doelen en het delen van vreugde.

Vertrouwde producten onder 1 naam

Sinds kort is er de nieuwe wet Kansspelen op Afstand waardoor de markt voor buitenlandse (online) aanbieders is opengesteld. De fusie met de overkoepelende naam met daaronder de vertrouwde producten maakt de organisatie van de Nederlandse loterijen sterker en hebben daardoor ook een herkenbare link naar de Nederlandse Loterij en bovendien met een duidelijke Nederlandse identiteit.

Hoe speel je de Toto loterij?

Toto is een loterij gebaseerd op voorspellingen. Zo kan je proberen de uitslag van een sportwedstrijd of evenement te voorspellen. Denk daarbij aan voetbalwedstrijden, teamsportwedstrijden algemeen of individuele sportwedstrijden. Er wordt per wedstrijd aangegeven welke resultaten er kunnen worden voorspeld. De minimum inleg hiervoor is €1 per weddenschap. Je kunt deze inleg verhogen tot een maximum van €1.000. 

Voorspellingen doen

Je kan tot een maximum van 9 voospellingen in 1 weddenschap plaatsen. Je kan een zogenaamde ''Single betting'' doen (deze herken je aan de S naast de wedstrijd), maar je kan ook voorspellen in combinatie met een ander spel wat ''Double betting'' genoemd wordt (deze herken je aan de D naast de wedstrijd). Met deze laatste voorspel je altijd in combinatie met 1 of meerdere andere wedstrijden.

Wat kan je winnen?

Heb je al je voorspellingen van de weddenschap goed voorspeld, dan win je een geldbedrag. Je wint je inleg vermenigvuldigd met de quoteringen (winstfactoren) die bij jouw voorspelling horen. Win je een geldbedrag hoger dan €449 dan wordt daar 29% kansspelbelasting op ingehouden en wordt door Lotto afgedragen aan de overheid. Dit gebeurt ook als je meerdere transacties wint en deze samen bij elkaar opgeteld meer dan dit bedrag zijn.

Hoe speel je mee met Toto

Je kunt Toto spelen in de winkel en online. Om online mee te spelen maak je eerst een Nederlandse Loterij account aan via www.nederlandseloterij.nl aan. Na het aanmelden maak je geld over naar je wallet en kun je direct meespelen. In de winkel kun je meespelen via het Toto formulier in één van de 2.500 verkooppunten verspreid over Nederland