LOTERIJ.NET alles over loterijen

Postcode Loterij niet onder de indruk van eis tot verzekering

De Postcode Loterij lijkt in eerste instantie niet bepaald onder de indruk van een eis die advocaat Peter Plasman op tafel heeft gelegd. Hij stelt dat er een verzekering moet komen voor mensen die niet mee willen spelen aan de loterij, maar wel dezelfde prijs als hun buren willen ontvangen. De loterij deelt regelmatig grote geldbedragen uit in complete wijken en postcodes, waarbij de deelnemers een deel van het bedrag ontvangen. Zij die niet meespelen hebben daar geen recht op. Indien ze kans willen maken op de prijzen kunnen ze daarvoor één of meerdere loten kopen.

Grote prijs voor de buren

Plasman wijst op situaties waarin de buren een grote prijs winnen bij de Postcode Loterij. “Als je niet mee wilt doen, dan krijg je te horen: ''Weet u het zeker?”, aldus de advocaat. Het lijkt erop dat de loterij heel goed door heeft dat er een groep is die niet mee wil spelen. Dat is uiteraard geen probleem, net als bij elke andere loterij. Mensen die zich zouden willen verzekeren tegen een grote prijs bij de buren zouden wellicht beter een lot kunnen kopen, om daar ook kans op te maken.

Vrije keuze om mee te spelen

De Postcode Loterij heeft ook bij andere geschillen tot nu toe altijd volgehouden dat iedereen de kans heeft om wel of niet mee te spelen, dat is een vrije keuze. Indien mensen graag goede doelen willen steunen en ondertussen kans willen maken op een mooie prijs kunnen ze meespelen, als ze daar niets voor voelen doen ze dat niet. Het lijkt er wat dat betreft op dat de loterij de advocaat zou willen adviseren om de mensen die zich graag willen laten verzekeren hun geld te besteden aan de goede doelen, waardoor ze automatisch wél kans kunnen maken op de mooie geldbedragen.