LOTERIJ.NET alles over loterijen

Postcode Loterij blijkt de grootste fondsenwerver ter wereld

De Postcode Loterij zette een grote advertentie in het NRC om alle deelnemers te bedenken voor hun inleg, waarmee de loterij tal van goede doelen heeft kunnen ondersteunen. Sterker nog, de Postcode Loterij is daardoor de grootste fondsenwerver ter wereld geworden en heeft daarmee grote impact kunnen maken.

Novamedia als grootste foundation

De Postcode Loterij maakt onderdeel uit van Novamedia, een organisatie die ook in Engeland, Zweden en Duitsland loterijen beheert. Er is sprake van meerdere loterijmerken, waar de Postcode Loterij onderdeel van uitmaakt. Daardoor hebben de deelnemers van deze loterij een bijdrage geleverd aan het worden van de grootste fondsenwerver. Hiervoor kijkt de loterij naar de World Charity Index en neemt het alleen de echte foundations mee. Dat zijn organisaties die geld inzamelen voor het goede doel, maar aan de andere kant geen projecten uitvoeren. Organisaties zoals Oxfam en Unicef worden daarin dus niet meegenomen. Dat betekent vervolgens dat de Postcode Loterij de grootste fondsenwerver ter wereld is, waarmee duidelijk wordt dat de organisatie veel impact heeft op de verschillende goede doelen die er worden ondersteund.

Loterij voor het goede doel

De Postcode Loterij is er primair voor het goede doel, iedereen die deelneemt heeft de mogelijkheid om te schenken aan het goede doel. Aan de andere kant kunnen deelnemers kans maken op mooie prijzen, iets dat veel van hen zien als een extraatje. Het gaat veel van de deelnemers vooral om de goede doelen die zij ondersteunen, de prijzen houden ze zich in eerste instantie nog niet mee bezig. Het is wat dat betreft goed om te zien dat de Postcode Loterij er als onderdeel van Novamedia in slaagt om de grootste fondsenwerver te wereld te worden. Dit geeft goed aan hoe de loterij erin slaagt om geld op te halen om wereldwijd goede doelen te ondersteunen.