LOTERIJ.NET alles over loterijen

Green Challenge Postcode Loterij gewonnen door Great Bubble Barrier

De Postcode Loterij staat bekend om de grote geldprijzen voor winnaars, maar ook om de steun aan de goede doelen. Dat gebeurt direct door middel van sponsoring, maar ook tijdens wedstrijden om verschillende partijen uit te dagen. Een goed voorbeeld daarvan is de Green Challenge.

De Postcode Loterij had bedrijven uitgedaagd om een duurzame bijdrage te leveren aan de wereld. De prijs gaat naar The Great Bubble Barrier. Dat bedrijf zorgt er met een soort luchtgordijn voor dat er geen plastic afval meer naar de zee kan stromen.

Geen afval meer naar de zee

Er zit al enorm veel plastic in de zee en in de oceanen. Dat is een groot probleem, dat sinds kort enigszins wordt aangepakt. The Great Bubble Barrier wil voorkomen dat er de komende tijd nog meer plastic bij gaat komen. Het bedrijf werd opgestart door drie vrouwelijke ondernemers die zich ergerden aan het plastic in het IJ.

Met het geld dat hoort bij de prijs van de Postcode Loterij wil het bedrijf het eerste bellengordijn in Nederland aan gaan leggen. Bij welke rivier dat gaat gebeuren is nog niet bekend, er worden nog gesprekken gevoerd met de betrokken gemeenten en mogelijke partners. Een eerdere proef bij Kampen heeft al wel laten zien dat het concept werkt.

Half miljoen euro van de Postcode Loterij

De Postcode Loterij deelt een half miljoen euro uit aan het bedrijf, waarmee het mogelijk wordt om de plannen te gaan realiseren. Het moet op die manier mogelijk zijn om 80 procent van de plastic deeltjes tegen te houden. Op die manier komt er veel minder nieuw plastic in het water terecht, waardoor het op termijn niet meer nodig is om de zee of de oceaan op te schonen.

De Postcode Loterij laat daarmee zien duurzaamheid belangrijk te vinden en daar veel geld voor vrij te willen maken. Op die manier dragen deelnemers indirect hun steentje bij aan een betere wereld.