LOTERIJ.NET alles over loterijen

Meer dan 1.200 inwoners Papendrecht krijgen ontbijt van Postcode Loterij

Meer dan 1.200 inwoners van Papendrecht krijgen een bijzondere prijs van de Postcode Loterij. Zij hebben een ontbijtje gewonnen, dat volledig Fairtrade wordt samengesteld. Het gaat om de Fairtrade Ontbijtbox, waarmee de loterij meer aandacht wil vragen voor eerlijke en duurzame ontbijtproducten.

De loterij ondersteunt daarmee de stichting Max Havelaar, die zich daar al veel langer hard voor maakt. Het is de organisatie achter het keurmerk, die wil zorgen voor een betere, groene en meer rechtvaardige wereld. De winnaars van de loterij krijgen vanaf 8 september twee weken de tijd om hun prijs af te halen.

Fairtrade Ontbijtbox van de loterij

De Fairtrade Ontbijtbox van de loterij bevat een aantal producten met het Fairtrade-keurmerk. Het gaat dan om producten die volledig onder goede omstandigheden zijn gemaakt en bovendien voor een eerlijke prijs zijn gekocht. De boerenorganisaties en plantages krijgen zo een eerlijke prijs voor hun producten. Bijvoorbeeld om zelf te werken aan een betere toekomst, waardoor het met een dergelijke ontbijtbox mogelijk is om daar uiteindelijk een bijdrage aan te leveren.

Winnaars van de Postcode Loterij

De winnaars van de Postcode Loterij hebben een waardebon ontvangen, waarmee ze de box op kunnen halen. Dat kan in Papendrecht en ze hebben daar tot en met zondag 23 september de tijd voor.

Op die manier wil de Postcode Loterij zoveel mogelijk mensen in het zonnetje zetten, om hen op een leuke manier te verrassen. Met de box krijgen de winnaars onder andere hagelslag en pindakaas, net als sinaasappelsap en aardbeienjam. Verder zit er ontbijtkoek in de boxen, net als rijstwafels, muesli en een shopper bag. Het is naast de geldprijzen een van de soort prijzen die de loterij vaak uitdeelt om zoveel mogelijk mensen mee te laten delen.