LOTERIJ.NET alles over loterijen

Winnaars loterij gaan zuinig om met gewonnen geld

Winnaars van de loterij stoppen niet ineens met werken en gaan over het algemeen zuinig om met het geld dat ze gewonnen hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij naar winnaars van €10.000 en meer. Het geeft volgens sommigen aan dat geld niet gelukkig maakt, anderen maakt het duidelijk dat we in Nederland goed weten hoe we met ons geld om moeten gaan.

Een mooie vakantie met het geld uit de loterij

Van de winnaars geeft 43% aan dat ze meer vrijheid ervaren sinds dat ze het geldbedrag gewonnen hebben. Ze voelen zich wat dat betreft prettiger, omdat ze meer te besteden hebben en zich geen zorgen hoeven te maken over geld. Aan de andere kant geeft 74% aan dat er volgens hen geen sprake is van een toename in het geluksniveau. Ze zijn nog even gelukkig als voordat ze de prijs wonnen. Een deel van hen heeft een mooie vakantie geboekt om in ieder geval enigszins van het geld te genieten. Een klein deel heeft er een andere auto van gekocht, maar koos dan vooral voor een degelijke Volvo in plaats van een snelle sportwagen.

Doorgaan met werken na winnen loterij

Maar liefst 93% van de winnaars is gewoon blijven werken op de manier zoals ze dat deden, wat aan lijkt te geven dat ze hier nog altijd veel voldoening uit halen. Onder de winnaars van een miljoen of meer gaat het overigens om 51%, daar is een veel grotere groep van gestopt met werken. Uiteindelijk is slechts 15% van de miljonairs helemaal gestopt met werken en onder alle winnaars van €10.000 of meer is dat slechts 2%. Het lijkt aan te geven dat geld het leven gemakkelijker kan maken, maar dat het geld alleen niet 100% gelukkig maakt.