LOTERIJ.NET alles over loterijen

Nieuwe loterij vormt concurrentie voor de Postcode Loterij

Er mogen weer nieuwe goededoelenloterijen bijkomen in Nederland. Dat leek eerder niet het geval, toen een aanvraag door Lottovate in 2014 nog werd afgewezen. De Kansspelautoriteit heeft gehoor gegeven aan een uitspraak van de rechter, waardoor het voor Lottovate nu toch mogelijk is om zich ook op de Nederlandse markt te gaan begeven. Het bedrijf zal waarschijnlijk een loterij in Nederland op gaan zetten, die net als de Postcode Loterij verschillende goede doelen steunt.

Vergunning werd eerder afgewezen

Al in 2014 deed Lottovate een aanvraag, maar toen helaas zonder succes. Toenmalig staatssecretaris van Justitie Fred Teeven gaf zelfs aan dat er geen nieuwe vergunningen meer bij zouden komen. De Postcode Loterij heeft net als drie andere loterijen voor goede doelen een vergunning, meer zouden er volgens hem niet bij komen. Lottovate deed toch een aanvraag, maar kreeg inderdaad niet de kans om in Nederland van start te gaan. Het bedrijf stapte echter naar de rechter en wist daar een succes te boeken. De rechter oordeelde dat er geen duidelijke reden bestaan om maar vier vergunningen te verlenen, waardoor ook Lottovate die moet kunnen krijgen.

Nu toch een nieuwe loterij met goede doelen

De kans is wat dat betreft groot dat Lottovate in Nederland zal gaan starten met een loterij voor de goede doelen. Bovendien maakt het de weg vrij voor andere loterijen die kansen zien om in Nederland actief te worden. Uit navraag blijkt dat de Postcode Loterij hier niet blij mee is. Volgens de loterij is er in Nederland sprake van een beperkte markt en lopen ze het risico dat ze inkomsten mis gaan lopen. De komende tijd zal moeten uitwijzen of er inderdaad nieuwe loterijen bij gaan komen of dat het in de praktijk uiteindelijk wel mee zal vallen.