LOTERIJ.NET alles over loterijen

Loterijen hebben zich voorbereid op komst van nieuwe aanbieders

De websites van de Nederlandse loterij zijn halverwege maart een tijdje op zwart gegaan, om zich voor te kunnen bereiden op de komst van eventuele nieuwe aanbieders op de online markt. De markt voor loterijen in Nederland gaat open, waardoor er nieuwe (buitenlandse) loterijen bij zouden kunnen gaan komen. De merken van de Nederlandse loterij hebben zich daarop voor willen bereiden en hebben meteen de kans gegrepen om het overzicht van spellen duidelijker te maken.

Technische ingreep voor de Nederlandse Loterij

De technische ingreep van de Nederlandse Loterij zorgt ervoor dat de spellen van de Staatsloterij, de Lotto en de Toto overzichtelijker bij elkaar staan. Volgens de organisatie zorgt dit ervoor dat er een sterker merk ontstaat ten opzichte van eventuele nieuwe spelers. Bovenden kunnen deelnemers aan de loterijen gemakkelijker het overzicht bewaren. Dat zal er onder andere toe leiden dat zij iets voorzichtiger gaan spelen en dat ze goed weten waar ze aan beginnen. Op die manier wil de Nederlandse Loterij de wijziging in de wetgeving gebruiken om beter naar hun klanten te luisteren en die de beste mogelijkheid te bieden om een gokje te wagen.

Meer concurrentie voor de loterijen

De kans bestaat dat de loterijen in Nederland meer concurrentie zullen krijgen, al lijkt het nog niet goed duidelijk welke buitenlandse aanbieders er dan bij zullen komen. Het is wat dat betreft ook nog maar de vraag of er meteen wat zal gaan veranderen op de markt voor Nederlandse loterijen. De kans bestaat dat het met name in het begin nog hetzelfde blijft en dat er pas op termijn aanbieders bij komen. We zullen dat de komende maanden moeten afwachten, iets dat we uiteraard nauwlettend in de gaten zullen houden.