LOTERIJ.NET alles over loterijen

Loterij op Curacao wint in Nederland aan populariteit

De Wega di Number is een populaire loterij op Curacao. Dat is echter niet de enige plaats waar loten beschikbaar zijn, ook in Nederland spelen er steeds meer mensen mee. Met name in de grote steden lijkt het een publiek geheim dat mensen meespelen met de loterij, waarvan het niet helemaal duidelijk is of die aan de Nederlandse wetgeving voldoet. Er zijn verkopers op straat beschikbaar die de loten aan de man brengen, zonder dat daar officiële kanalen aan te pas komen. 

Loten verkopen in Amsterdam en Den Haag

De loten worden onder andere verkocht in Amsterdam en in Den Haag. In Amsterdam gaat het bijvoorbeeld om Surinaamse mannen in Zuidoost die af en toe de straat opgaan. Met name in de Surinaamse winkels weet men goed wat er gaande is, al stopt men de loten het liefst snel weg wanneer iemand er zomaar naar vraag. In Den Haag is het wat gemakkelijker om aan de loten te komen. Ze liggen gewoon tussen de andere producten, het is geen probleem om mee te spelen in de Wega di Number loterij. 

Regelgeving voor loterijen in Nederland

De Kansspelautoriteit in Nederland zegt op de hoogte te zijn van de toegenomen populariteit van de loterij van Curacao. De autoriteit houdt de ontwikkelingen goed in de gaten en wijst er bijvoorbeeld op dat een dagelijkse trekking in Nederland niet is toegestaan. Een loterij mag maximaal 16 trekkingen per jaar organiseren. In de huidige vorm zou de loterij van Curacao geen vergunning kunnen krijgen, de loterij keert namelijk dagelijks prijzen uit en vraagt dus ook dagelijks om het kopen van loten. Het lijkt er wat dat betreft op dat er voorlopig geen officiële status zal komen voor de Wega di Number, al hoeft het niet moeilijk te zijn om mee te spelen aan de loterij.