LOTERIJ.NET alles over loterijen

Loterij in Amerika zoekt winnaar die 430 miljoen tegoed heeft

Een loterij in Amerika is op zoek naar een winnaar die een bedrag van 430 miljoen dollar op z’n rekening bij mag laten schrijven. Hij of zij heeft zich nog niet gemeld en is zich wat dat betreft waarschijnlijk nog niet bewust van de enorme rijkdom. Het bedrag van 430 miljoen dollar is goed voor zo’n 377 miljoen euro en viel op een enkel lot dat in New Jersey werd verkocht. De winnaar heeft zich tot nu toe nog niet gemeld, waardoor de loterij daar nu actief naar op zoek gaat.

Eén lot won de jackpot

Opvallend genoeg wist slechts één gelukkige de winnende nummers goed te voorspellen. Het gaat om de combinatie 5 - 25 - 26 - 44 en 66, met als Powerball-nummer 9. De Powerball loterij heeft laten weten op zoek te gaan naar de winnaar die dit astronomische bedrag zal gaan ontvangen. De jackpot is al een tijd lang niet gevallen, waardoor de pot met geld zich flink heeft kunnen ontwikkelen en er nu een megajackpot is gevallen. 

Een week lang op zoek naar de loterijwinnaar

De loterij heeft tot nu toe nog niet bekend gemaakt waar de winnaar het lot precies heeft gekocht. De loterij heeft aangegeven daar nog heel even mee te willen wachten, maar het later mogelijk wel naar buiten te brengen als de winnaar zich in de tussentijd niet alsnog wint. Ondanks de enorme jackpot is het niet de grootste prijs in een loterij ooit. In januari leverde de Powerball loterij een jackpot op van 1,6 miljard dollar. Het ging om z’n 1,4 miljard euro. Het enige verschil is dat er toen sprake was van 3 winnaars die het bedrag dus met elkaar dienden te delen.