LOTERIJ.NET alles over loterijen

Groot-Brittannie twee multimiljonairs rijker, in Amerika nog geen winnaar

Groot-Brittannië is twee enorme geluksvogels rijker, de jackpot van 66 miljoen pond viel op twee halve loten en leverde daardoor twee winnaars van 33 miljoen pond op. Zij komen daardoor met stip binnen in het klassement van grootste winsten uit een loterij, ruim boven Paul Maddison en Mark Gardiner die in 1995 een bedrag van 22,5 miljoen pond op hun rekening mochten bijschrijven. De winsten van de huidige spelers zorgen ervoor dat zij zich de rest van hun leven in ieder geval geen zorgen meer hoeven te maken over geld.

Jackpot van 66 miljoen pond

De jackpot was de laatste tijd flink opgelopen en zou hoe dan ook gaan vallen, vandaar dat Britten massaal een lot kochten voor de National Lottery. De hoofdprijs bedroeg 66 miljoen pond, een bedrag van zo’n 88 miljoen euro. Organisator Camelot gaf aan nog nooit zoveel loten te hebben verkocht, in de laatste uren voor de trekking werden er 400 per seconde afgerekend. Het lijkt aan te geven hoeveel Britten graag een lot wilden kopen om kans te maken op deze enorme jackpot.

Recordjackpot Amerika stijgt naar 1,3 miljard dollar

In Amerika is de recordjackpot van de Powerball Loterij niet gevallen, wat betekent dat de loterij de volgende keer een bedrag van 1,3 miljard dollar zal gaan uitkeren aan een gelukkige winnaar. Amerika en ook vele mensen elders in de wereld waren enkele dagen in de ban van de enorme jackpot van 900 miljoen dollar, waar nu dus nog een flink bedrag bij zal komen. Indien de loterij een enkele winnaar uitwijst zou dat betekenen dat die spelers zich in een selecte groep van miljardairs kan scharen, een enorme winst. De kans op winst is aan de andere kant niet bepaald groot, volgens statistici hebben spelers een kans van 1 op 292 miljoen dat zij 1,3 miljard op hun rekening kunnen laten bijschrijven. 

Powerball Loterij