LOTERIJ.NET alles over loterijen

Ex-medewerker loterijen voorspelde de uitslagen en verdiende miljoenen

Een ex-medewerker van een loterij in het Amerikaanse Iowa heeft toegegeven dat hij op grote schaal fraudeerde. Hij kon via een achterdeurtje in het systeem inzicht krijgen in de trekkingen, waardoor hij de winnende getallen kon ‘voorspellen’. Die informatie speelde hij door naar vrienden om steeds een deel van de winst te pakken. Het ging mis toen hij besloot zelf mee te spelen onder een andere naam, om een jackpot van 16,5 miljoen dollar te kunnen incasseren.

Doorspelen van uitslagen

Lange tijd kwam de ex-medewerker ermee weg, omdat hij zelf onder de radar bleef. Hij vroeg vrienden die meespeelden met de loterij of ze kans wilden maken op een mooie prijs. Hij voorspelde voor hen de winnende getallen, in ruil voor een deel van de winst. Daar werkten na verloop van tijd steeds meer van zijn vrienden aan mee, waardoor hij er leuke bedragen mee wist te verdienen.

Zijn naam was echter nergens zichtbaar, waardoor het lastig bleek om hem hierop te betrappen. Hierdoor kon hij een lange tijd doorgaan met de fraude en wist hij op die manier tussen 2003 en 2015 leuke bedragen te verzamelen.

Tegen de lamp gelopen

Na verloop van tijd wilde hij echter meer en besloot hij onder een andere naam zelf mee te gaan doen aan de loterij. Dat had hij achteraf beter niet kunnen doen, want daardoor is hij bij de loterij tegen de lamp gelopen. Hij ‘won’ een prijs van 16,5 miljoen dollar. Toen de winnaar zich pas na een lange tijd meldde en aangaf de prijs niet zelf op te kunnen komen halen ontstond er argwaan bij de loterij. Ze zochten de zaak tot op de bodem uit en kwamen er achter dat er via deze ex-medewerker al veel langer sprake was van fraude.