LOTERIJ.NET alles over loterijen

Broers in Amerika winnen op dezelfde dag beiden een loterij

Twee broers in Amerika zijn erin geslaagd om op dezelfde dag beiden een loterij te winnen. Tenminste, om beide te winnen in een loterij. Een van de broers won een enorm bedrag, de ander kon er net een nieuw lot van kopen. Het was James Stocklas die het grootste geluk had. Hij kocht net als zijn broer Bob een lot tijdens een vakantie in Florida. Eenmaal thuis ontdekte James dat hij een enorme prijs gewonnen had. Ook Bob viel in de prijzen, al kan hij daar beduidend minder mee doen.

De jackpot en een kleine prijs

James won in de loterij een bedrag van 265 miljoen euro. Het gaat om een jackpot van 291 miljoen dollar, wat betekent dat hij van de een op de andere dag nooit meer zou hoeven werken. Bob had iets minder geluk. Anders dan zijn broer zal hij nog wel gewoon aan het werk moeten, in de loterij wist hij een bedrag van 7 dollar te winnen. Dat betekent dat hij er net een nieuw lot van kan kopen voor de loterij, waarmee hij wellicht net zoveel geluk heeft als zijn broer.

Broers helpen elkaar

James heeft echter aangegeven dat hij zijn broer wel degelijk zal helpen, hij gaat er binnen de familie voor zorgen dat zij het in ieder geval financieel een stuk gemakkelijker krijgen. James heeft bijvoorbeeld laten weten dat hij trustfondsen wil opzetten en hij een deel van het bedrag wil gaan doneren aan goede doelen. Bovendien zal hij de prijs delen met twee vrienden met wie hij samen het winnende lot kocht. Na aftrek van de belastingen blijft er per winnaar een bedrag over van zo’n 36 miljoen euro. Welk deel zijn broer op z’n rekening bij mag schrijven heeft James nog niet laten weten.