LOTERIJ.NET alles over loterijen

Arbeiderswijk in Madrid wint grootste en oudste loterijprijs

Een arbeiderswijk in Madrid is behoorlijk in de prijzen gevallen. Er waren 160 spelers van de El Gordo loterij die besloten er een lot te kopen. Ze wonnen met hun lotnummer 66513 de hoofdprijs van de loterij en mogen daarom een prijs van 64 miljoen euro verdelen. Dat betekent dat ze per persoon €400.000 op hun rekening kunnen verwachten. Het is in Spanje gebruikelijk dat er veel identieke loten worden verkocht, waardoor zoveel mogelijk mensen er de kans hebben om mee te spelen.

64 miljoen euro te verdelen

De totale prijzenpot voor de jackpot bestaat uit €64 miljoen, waardoor er sprake is van de oudste en grootste loterij in Spanje. Het is goed om te zien dat juist de arme wijk in Madrid deze prijs heeft weten te winnen. De mensen daar hebben het geld hard nodig en kunnen er daarmee voor zorgen dat ze kunnen werken aan hun levensstandaard. De 160 gelukkigen die de prijs mogen verdelen kochten allemaal op dezelfde plaats het lot. Ze speelden op die manier mee in de loterij die al 204 jaar bestaat en daarmee de oudste van Spanje en van de rest van Europa is.

75 - 80 procent van de bevolking speelt mee

Het is in Spanje gebruikelijk dat veel mensen meespelen met gedeelde loten, op die manier wordt de loterij door 75 - 80% van de complete bevolking gespeeld. In veel van de gevallen doen mensen dat in teamverband of met de vrienden in de kroeg. Het komt ook voor dat buren en zelfs hele dorpen samen meespelen. Dit lijkt ook het geval te zijn geweest in de arme wijk in Madrid. De mensen kunnen er binnenkort een groot bedrag verdelen, waarbij ze uiteraard hulp krijgen door de begeleiders van de loterij die het geld uitdeelt.