LOTERIJ.NET alles over loterijen

Xavi wint als miljonair opnieuw een loterij

Xavi vertrok niet lang geleden naar Qatar, om daar zijn voetballoopbaan voort te zetten. Dat hij dit niet deed vanwege de sportieve uitdagingen was vanaf het begin duidelijk. Hij zou daar een aanzienlijk bedrag gaan verdienen. Ook bij Barcelona kreeg hij al een vorstelijk salaris, waardoor de kans klein is dat het een bedrag met minder dan 6 nullen per jaar zal zijn.

Toch bleek zijn geluk ondanks het goede salaris in Qatar nog niet op, want hij is er bovendien in geslaagd om een loterij te winnen. De kans is groot dat hij het geld weg zal geven aan het goede doel, maar het geeft wel aan hoe sommigen voor het geluk geboren lijken te zijn.

Geld voor het goede doel

Xavi heeft een loterij van een bank uit Qatar gewonnen. Het gaat om de Al Dana bank, die een loterij organiseert om zoveel mogelijk mensen aan te sporen daar een rekening te openen. Met de loterij moet het aantrekkelijker worden om er een rekening te openen en daar bijvoorbeeld te gaan sparen. Xavi lijkt dat inderdaad te hebben gedaan. Hij werd prompt de winnaar van de loterij, waardoor hij een flink bedrag op zijn rekening kan laten bijschrijven. De kans is groot dat hij dat niet zal doen, maar dat hij het geld schenkt aan een goed doel.

1 miljoen Riyal in de loterij

Xavi krijgt naar alle waarschijnlijkheid een salaris dat hem niet bepaald de armste speler van het land maakt. In de loterij won hij vervolgens ook nog eens 1 miljoen Riyal. Dat staat gelijk aan ongeveer €230.000, waardoor het voor de meeste mensen een aanzienlijk geldbedrag zou betekenen. Al Dana heeft de winst van Xavi aangegrepen om voor wat publiciteit te kunnen zorgen, omdat dit natuurlijk meer aandacht trekt dan een willekeurige andere winnaar in het land die er een rekening opent.