LOTERIJ.NET alles over loterijen

Winnaar van de loterij richtte meteen eigen liefdadigheidsorganisatie op

Winnaars van een loterij denken vaak na over de manier waarop ze daar zelf gebruik van gaan maken. Een nieuwe televisie, een auto of zelfs een nieuwe woning. Allerlei mogelijkheden om het geld van de loterij te gebruiken. Een winnares in Canada besloot echter er iets heel anders mee te doen. Zij besloot om het geld op geen enkele manier voor zichzelf te gebruiken. In plaats daarvan begon ze een liefdadigheidsorganisatie, om het geld dat ze won daar direct aan te schenken. 

Geld voor het goede doel

De Canadese won een prijs waarbij ze een leven lang kan rekenen op 1.000 dollar per maand. Ze krijgt het bedrag iedere maand over gemaakt, de rest van haar leven. Dat betekent dat ze allerlei leuke dingen had kunnen doen, zonder dat ze daarvoor hoeft te werken. Toch besloot ze er iets anders mee te doen, door haar eigen goede doel op te richten. Daarmee kan ze het geld veel beter gebruiken, vindt ze. Ze zorgt er met haar stichting voor dat andere mensen anderen kunnen helpen. Bijvoorbeeld door kleding weg te geven of door mensen met ziekten naar het ziekenhuis te brengen. 

Groot succes voor de organisatie

Haar liefdadigheidsorganisatie is inmiddels een groot succes en lijkt haar daardoor meer geluk te brengen dan het geld dat ze oorspronkelijk won in de loterij. Het is een goed voorbeeld van een unieke manier waarop iemand om kan gaan met de winst van een mooie prijs. Juist door er andere mensen mee te helpen lukt het om daar ook zelf het geluk volledig uit te kunnen halen. Al neemt dat niet weg dat veel van de mensen het geld dat ze winnen uit een loterij natuurlijk gebruiken om daar in ieder geval zelf iets moois van te kopen.