LOTERIJ.NET alles over loterijen

Vrouw loopt mogelijk hoofdprijs van 453 miljoen euro mis

Een vrouw uit Amerika dreigt een flinke prijs uit de loterij mis te lopen. Ze beschikt over het winnende lot voor de hoofdprijs van 453 miljoen euro in de Powerball-Lotto loterij. 

Ze weigert haar identiteit prijs te geven, iets wat de loterij wel vereist om de prijs uit te keren. Het zal voor veel Nederlanders onbegrijpelijk zijn om zo’n prijs te laten schieten. Toch houdt de vrouw al langere tijd voet bij stuk. Het geld lijkt haar niet genoeg te deren om toch overstag te gaan. Al is er nog geen definitief besluit genomen. 

Vrouw weigert identiteit prijs te geven

De vrouw in Amerika speelde mee in de loterij door een lot te kopen, zonder daarbij aan te geven wie zij is. Nu ze de prijs wil innen vraagt de loterij haar te bewijzen wie ze is. Dat weigert ze te doen, omdat ze van mening is dat ze ook anoniem zou mogen meespelen.

Ze gaat daarin zo ver dat ze een rechtszaak is begonnen tegen de loterij. Daarmee wil ze voor elkaar krijgen dat ze anoniem kan blijven en toch haar prijs kan innen. De loterij is het daar niet mee eens en heeft aangegeven zich goed te zullen verdedigen. 

Onzekerheid over uitkeren loterij

Het is daardoor nu niet zeker of de loterij de prijs uit zal keren aan de vrouw. Zij gaat in Amerika inmiddels als ‘Jane Doe’ door het leven, omdat niet duidelijk wordt wie zij precies is. Haar advocaat stelt dat de vrouw graag de prijs wil ontvangen, maar niet wil dat anderen van haar weten dat ze dat deed. Of de vrouw of de loterij gelijk krijgt zullen we moeten afwachten. Wellicht dat de jackpot anders optelt bij de toch al grote prijzenpot die er in de Powerball-Lotto beschikbaar is.