LOTERIJ.NET alles over loterijen

Stel wint 290 miljoen maar besluit niet te verhuizen

“Geld maakt niet gelukkig”. Het is een gevleugelde uitspraak, die op lijkt te gaan voor een stel uit Florida. Zij wonnen de jackpot van 328 miljoen dollar, waardoor ze 290 miljoen euro op hun rekening konden laten bijschrijven. Menig speler van de loterij zou precies weten welk huis of welk jacht ze daarmee zouden kopen. Zij besloten echter om helemaal niets spannends te doen. In plaats daarvan zijn ze gewoon blijven leven op de manier zoals ze dat deden voordat ze de loterij wonnen. 

Gewoon in hetzelfde huis

Het stel woont bijvoorbeeld nog gewoon in hetzelfde huis dat ze al hadden in Melbourne Beach in Florida. Ze hebben genoeg geld om een kapitale villa aan te schaffen en meteen hun spullen te pakken, maar dat lijkt ze totaal niet te trekken. Bovendien hebben ze er geen mooi groot jacht van gekocht. In plaats daarvan vist David nog altijd op zijn oude vissersboot, waarop hij werkzaam is.

Een nieuwe auto heeft het stel na het winnen van de loterij wel gekocht. Dat is echter geen spectaculaire racewagen, maar gewoon een nieuwere versie van het model dat ze al hadden. Op die manier hebben ze het geld op een praktische wijze ingezet.

Niets spannends met het geld

Als journalisten er naar vragen geeft het stel aan dat ze bewust niets spannends met het geld hebben gedaan. In plaats daarvan geven ze aan dat ze gewoon voor hun familie willen zorgen en het geld willen gebruiken om te voorkomen dat er geld zorgen zijn. Bovendien oogsten ze op deze manier veel lof van de mensen uit hun omgeving. Ze gooien het geld duidelijk niet zomaar over de balk. Dat spreekt veel anderen aan die het waarderen dat het stel ondanks de enorme prijs in de loterij toch zo gewoon is gebleven.