LOTERIJ.NET alles over loterijen

Nog geen winnaar: jackpot mega-loterij naar 1,6 miljard

Er is nog geen prijs gevallen, er is nog geen winnaar en daardoor stijgt de jackpot opnieuw. De jackpot van de loterij staat inmiddels op 1,6 miljard dollar, waarmee die andere loterijen enorm overstijgt.

Nieuwe spelregels in de loterij zorgen ervoor dat de hoofdprijs hoger op kan lopen dan ooit. De gelukkige kan een bedrag tot 1,6 miljard dollar winnen. Het is volgens de loterij zelf een nieuw wereldrecord, om een prijs hoger dan ooit te kunnen introduceren. Wat iemand met zo’n bedrag moet is niet goed duidelijk, maar tot de verbeelding spreekt het bij de meeste mensen in ieder geval wel. 

‘Paar honderd miljoen maar saai’

Volgens de loterij was het belangrijk om de hoogte van de jackpot verder te verhogen. Een paar honderd miljoen winnen is volgens hen maar saai, waardoor het belangrijk was om daar opnieuw wat aan te doen. Eerder al werd er gewerkt aan een prijs van 1 miljard dollar en nu is dus de volgende stap gezet.

Mega Millions staat al veel langer bekend om de hoogste prijzen. Dat er een recordprijs uitgereikt kan worden ligt onder andere aan nieuwe regels. Vroeger moesten de deelnemers 5 getallen tussen de 1 en 75 kiezen, met een reservegetal tussen de 1 en 15. Nu moeten ze 5 getallen kiezen tussen de 1 en 70, naast een reservegetal tussen de 1 en 25.

Meedoen in de loterij: nooit meer werken

De winnaar van de loterij van 1,6 miljard weet in ieder geval zeker dat het niet meer nodig is om te gaan werken. Het is een mooie droom waar veel mensen aan denken, als ze meespelen in de loterij. De loterijen in Nederland delen helaas geen prijzen uit die hierbij in de buurt komen. Toch lijkt het de moeite waard om daar aan mee te spelen. Denk immers maar eens aan een prijs van 1,6 miljoen. Die prijs is 1.000x kleiner, maar voor veel mensen toch meer dan de moeite waard.