LOTERIJ.NET alles over loterijen

Loterij moet helpen vuurwerk op te laten ruimen

Loterijen bieden deelnemers de kans op prachtige prijzen, en kunnen ondertussen een uitstekend doel dienen. Dat is iets dat de Postcode Loterij al veel langer laat zien, net als de Lotto en andere loterijen die verschillende goede doelen dienen.

In Wijchen probeert de gemeente het heel concreet te maken, door de loterij te organiseren voor een heel ander doel. Deelnemers aan de loterij moeten namelijk hun voorwerk opruimen en inleveren bij de gemeentewerf. Als ze dat doen maken ze kans op een aantal mooie prijzen.

iPad en PlayStation 4 voor de winnaars

De gemeente wil inwoners stimuleren om het afval van het vuurwerk op te ruimen, iets dat anders niet zelden blijft liggen. Door het afval op woensdag 2 januari tussen 14:00u en 20:00u in te leveren bij de gemeente is het mogelijk om kans te maken op verschillende mooie prijzen.

Deelnemers aan de loterij kunnen bijvoorbeeld kans maken op een iPad met 128GB geheugen, net als een PlayStation 4 en bioscoopkaartjes om samen een avondje uit te gaan. Mooie prijzen, waarvoor deelnemers alleen hun vuurwerkafval maar hoeven op te ruimen en in te leveren.

Loterij voor een uitstekend doel

Het laat goed zien dat het ook vanuit een gemeente mogelijk is om een goed doel te steunen met een loterij. Ondertussen gelden er een paar voorwaarden. Deelnemers moeten hun vuurwerkafval bijvoorbeeld inleveren in een natte plastic afvalzak. Dat voorkomt dat het vuurwerk alsnog kan ontploffen. Bovendien moet iedereen laten zien dat hij of zij inwoner is van Wijchen en mogen alleen deelnemers vanaf 12 jaar meedoen. En voor iedereen die de loterij niet weet te winnen staat er in ieder geval een kleine attentie klaar, waardoor het de moeite waard is om het afval van het vuurwerk op te ruimen en netjes in te leveren.