LOTERIJ.NET alles over loterijen

Chinees maakt winnende formule voor de loterij

Een Chinese man is tot diep in de nacht bezig aan een klein tafeltje, als de Telegraaf hem opzoekt voor een interview. Het tafeltje ligt vol met allerlei papieren. Die hij wel graag wil laten zien, maar waar niemand een foto van mag maken.

Het zijn geheime aantekeningen, op basis van een langdurige studie. Naar een wiskundige formule om de kans op winst in de loterij zo groot mogelijk te maken. Het is het levenswerk van de Chinese man, die het daarmee voor elkaar probeert te krijgen dat hij nooit meer zal hoeven werken. Of het gaat lukken is de vraag, maar feit is dat hij er veel tijd aan heeft besteed. 

Tafel voor met algoritmen en berekeningen

Het gaat om Wang Chengzhou, een man die ervan overtuigd is dat hij de loterij kan winnen door daar voldoende berekeningen van te maken. Hij probeert te berekenen hoe hij het winnende lot kan bemachtigen, waarmee hij erin zal slagen om een enorme geldprijs te winnen.

Overigens is de man niet van plan om het geheim van het winnen van de loterij voor zichzelf te houden. Hij heeft plannen om erover te gaan schrijven. En dan niet zomaar in een enkel boek, maar in 4 verschillende exemplaren die alles tot in detail moeten gaan uitleggen. 

De loterij winnen met wiskunde

De man probeert de loterij te winnen door wiskunde toe te passen. Anderen zien hem zowel als een genie als een gek, maar de geschiedenis bewijst dat het juist die personen zijn die vaak de beste ideeën hebben. Om die reden lijkt het nog niet zo’n verkeerd idee om op deze manier aan de slag te gaan met de loterij. Of hij die ook zal winnen met zijn formule zullen we moeten afwachten. Maar er lijkt dan in ieder geval een boek te komen om ook de rest van de wereld de kans te bieden een keer te loterij te winnen.