LOTERIJ.NET alles over loterijen

BankGiro Loterij mag reclame voor gratis Eftelingkaartjes niet meer gebruik

Een recente reclame-actie van de BankGiro Loterij is bij een grote groep consumenten niet in goede aarde gevallen. Zij ontvingen een envelop waar groot op stond dat ze gratis kaartjes voor de Efteling hadden ontvangen. Met een entreeprijs van €36 per stuk is dat voor veel mensen een welkome verrassing. Er bleek echter sprake van een misleidende boodschap. Tenminste, zo heeft de Kansspelautoriteit (KSA) geoordeeld op basis van een klacht zoals die werd ingediend door de Consumentenbond. 
 

Klacht van de Consumentenbond

De Consumentenbond ontving veel boze reacties van mensen die de envelop van de BankGiro Loterij hadden ontvangen. Zij lazen vervolgens de voorwaarden en kwamen erachter dat zij door de loterij op een vervelende manier voor de gek werden gehouden. Vervolgens heeft de KSA goed naar de actie gekeken en geoordeeld dat er inderdaad sprake is van misleiding. Volgens de KSA heeft de BankGiro Loterij de Wet op de Kansspelen overtreden, waardoor de loterij er direct mee heeft moeten stoppen. De Goede Doelen Loterij (waar de BankGiro Loterij onderdeel van is) heeft laten weten direct met de actie te stoppen en dit in de toekomst niet opnieuw te doen.
 

BankGiro Loterij mag reclame voor gratis Eftelingkaartjes niet meer gebruiken

Mailings door de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij betreurt de commotie die er is ontstaan en had dat graag anders gezien. De Goede Doelen Loterij komt er overigens niet zo gemakkelijk mee weg, het bedrijf moet de totstandkoming van ‘direct mailings’ gedurende een jaar aan de KSA toelichten, om hun goede bedoelingen te tonen. De Consumentenbond heeft laten weten tevreden te zijn met deze berisping. Op die manier ontstaan er volgens de Consumentenbond hopelijk niet opnieuw acties waarbij ontvangers denken gratis kaarten te ontvangen terwijl ze daar in werkelijkheid een lot voor dienen aan te schaffen.