LOTERIJ.NET alles over loterijen

BankGiro Loterij organiseert opnieuw het theaterweekend

De BankGiro Loterij organiseert in januari de tweede editie van het theaterweekend, nadat de eerste editie begin dit jaar zeer succesvol bleek. Samen met haar partners organiseerde de loterij een weekend waarin de theaters hun deuren openstellen voor slechts €10 per kaartje. Dat moet ervoor zorgen dat meer mensen de kans krijgen om naar het theater te gaan, zodat ze daar een bijzondere avond kunnen beleven. Elk theater organiseert bovendien een open huis, zodat geïnteresseerden een kijkje kunnen komen nemen.

Zestig theaters voor slechts €10

Dit jaar doen er 60 theaters mee met het theaterweekend door de BankGiro Loterij. Dat betekent dat het bij die theaters op 20, 21 en 22 januari mogelijk is om voor slechts €10 per kaartje een voorstelling bij te wonen. Het gaat om voorstellingen in diverse genres, zoals toneel, cabaret, opera en musical. De theaters bevinden zich door heel het land, waardoor het in alle provincies mogelijk is om naar een voorstelling te gaan. Daarnaast zullen de theaters in samenwerking met de BankGiro Loterij en de andere partners een aantal andere activiteiten organiseren, zodat er zoveel mogelijk aandacht gegenereerd wordt.

BankGiro Loterij en haar partners

De BankGiro Loterij werkt voor het theaterweekend samen met een aantal andere partners. Het gaat dan bijvoorbeeld om het Nationaal Theaterfonds en de Prins Bernard Cultuurfonds. Samen brengen de verschillende organisaties geld bijeen, dat het mogelijk maakt om de theaters op een voordelige manier open te stellen. Het is uiteraard de hoop van de BankGiro Loterij en de andere organisaties dat veel mensen enthousiast raken over het theater en nog eens vaker langs zullen komen. Daarnaast is het een initiatief om zoveel mogelijk mensen voor een beperkt bedrag per kaartje van een mooie voorstelling te kunnen laten genieten.