LOTERIJ.NET alles over loterijen

BankGiro Loterij: 2 miljoen euro voor Museum Boijmans Van Beuningen

De BankGiro Loterij heeft een bedrag van ruim 2 miljoen euro uitgereikt aan het Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum wist dat er een schenking aan zat te komen, maar laat weten enorm verrast te zijn met het bedrag. Dat geeft goed aan hoe goed het museum de bijdrage kan gebruiken, bijvoorbeeld om de ervaringen voor bezoekers nog waardevoller te maken.

Serie schenkingen van de loterij

“De bijdrage van de BankGiro Loterij is een geweldige steun voor musea in Nederland. Wij zijn buitengewoon blij dat dit jaar ook Depot Boijmans Van Beuningen in de prijzen valt,” vertelt de directeur van het museum.

Het museum heeft vaker schenkingen ontvangen en doet daar goede dingen mee. De serie schenkingen maakt het mogelijk om doorlopend te werken aan de ontwikkeling van het museum. Op die manier zijn tot nu toe veel aankopen en tentoonstellingen gerealiseerd. En heeft men kunnen werken aan de ervaringen voor het publiek. Waardoor het museum bekend is geworden bij een groter publiek en de financiële toekomst er ook uit zichzelf alweer beter uit komt te zien. 

Geweldige publiekservaring mogelijk maken

Het museum wil de nieuwe schenking van de BankGiro Loterij vooral gebruiken om de ervaring voor bezoekers nog beter te maken. Door te zorgen voor een bijzondere tentoonstelling en de mogelijkheid om die voor jong en oud aan te bieden. Daarmee wordt het publiek voor het museum een stuk breder en nemen de kans toe om ook zonder de schenkingen zwarte cijfers te kunnen schrijven. De schenkingen vanuit de loterij zijn daarnaast zeer welkom. Op die manier zijn er extra’s mogelijk, waar het museum aan de andere kant niet voor had kunnen zorgen.