LOTERIJ.NET alles over loterijen

Postcode Loterij hoeft ‘pechvogel’ niet alsnog een prijs uit te delen

Kamal Maihouane had een rechtszaak aangespannen tegen de Postcode Loterij, nadat hij een flinke prijs aan zijn neus voorbij zag gaan. De loterij deelde in zijn straat grote geldprijzen uit. Het bleek bij hem niet mogelijk om het geld voor zijn 4 loten te incasseren, waardoor hij werd uitgesloten van deelname en naast de prijzen greep. Volgens Kamal was hij lid van de loterij en zou hij daarom toch recht hebben op een deel van de prijzen.

Onvoldoende banksaldo om loten te kopen

De rechter heeft naar de zaak gekeken en is tot de conclusie gekomen dat er inderdaad niet voldoende banksaldo op zijn rekening stond. Dat betekent vervolgens dat het niet mogelijk was om de loten aan te kopen, omdat de loterij het geld niet af kon schrijven. Om die reden kon hij niet meespelen aan de betreffende trekking en greep hij naast de prijzen die er werden uitgedeeld. Dat hij aan de andere trekkingen wel had meegespeeld maakte volgens de rechter geen verschil, de Postcode Loterij hoeft hem niet alsnog een prijs uit te keren.

Pechvogel in een straat van winnaars

Vervelend voor de deelnemer is het wel, vooral omdat de rest van zijn straat grote prijzen in ontvangst heeft mogen nemen en hij normaal gesproken graag meespeelt in de loterij. Het geeft wat dat betreft aan dat het ook bij een abonnement op de Postcode Loterij of een andere loterij van belang is om te zorgen voor voldoende saldo op de rekening. Op die manier kunnen de bedragen voor de loten worden afgeschreven en is het mogelijk om mee te spelen. Bij onvoldoende saldo op de rekening kan dat zomaar betekenen dat er een flinke prijs aan de rest van de straat wordt uitgedeeld.