LOTERIJ.NET alles over loterijen

Postcode Loterij keert toch Straatprijs uit aan ‘niet-deelnemer’

De Postcode Loterij heeft een man uit Limburg alsnog een Straatprijs van €31.875 uitbetaald. De persoon had in januari aangegeven dat de automatische afschrijvingen gestopt moesten worden. De loterij was er vanuit gegaan dat de persoon niet meer mee wilde spelen en zette het abonnement stop. Een paar weken later viel de straatprijs bij de man in de straat. Hij gaf later aan alleen de automatische betaalwijze te hebben willen wijzigen, maar wel door te hebben willen spelen. De loterij keerde hem eerst niets uit, maar heeft nu besloten dat alsnog te doen.

Gestopt met automatische betalingen

De man wilde stoppen met de automatische betalingen. Volgens zijn advocaat is het dan niet zomaar mogelijk om ook het abonnement stop te zetten. Dat betekent dat de man gewoon deelnemer had moeten blijven, waardoor hij ook recht heeft op de Straatprijs die daarna viel.

De loterij heeft inmiddels laten weten dat er sprake is geweest van een misverstand en dat de fout is rechtgezet. Dat is belangrijk, omdat er in een ander geval geen sprake lijkt te zijn van een misverstand. Iemand die geen geld op de rekening heeft staan en het lot niet kan betalen is immers geen deelnemer meer.

Sprake van een misverstand

De Postcode Loterij betreurt hoe het is verlopen, maar zegt er altijd voor te willen zorgen dat fouten en misverstanden worden opgelost. Wel moest de man uit Limburg nog een bedrag van €13,50 betalen, om het lot af te rekenen. Dat is in mindering gebracht op de Straatprijs die hij heeft ontvangen. Voor anderen geldt wat dat betreft dat ze alleen kans maken op de prijs als ze daadwerkelijk deelnemer zijn. Volgens de loterij zijn dit foutjes die er af en toe insluipen en die men altijd zo goed mogelijk recht zal proberen te zetten.