LOTERIJ.NET alles over loterijen

Vijf bewoners van Leeuwarden mogen een ton uit de loterij verdelen

Een aantal bewoners in Leeuwarden mag zich gelukkig prijzen, want zij hebben samen een ton gewonnen bij de Postcode Loterij. Het gaat om de Buurt-Ton, waarbij de loterij een mooi bedrag uitdeelt aan een winnende postcode, zodat de deelnemers het geld met elkaar kunnen verdelen. In dit geval bleek er sprake van 5 winnaars, waardoor zij allen een mooi bedrag op hun rekening kunnen verwachten. En bovendien is het niet de eerste keer dat Friesland in de prijzen valt bij de loterij. 

Ieder een bedrag van 20.000 euro

Er valt een ton te verdelen, waardoor de vijf deelnemers in Leeuwarden allemaal kunnen rekenen op 20.000 aan prijzengeld uit de loterij. Daarnaast is het meer dan de moeite waard en is de kans groot dat er een vakanties geboekt gaan worden of auto’s gekocht gaat worden. 

De Buurt-Ton wordt verdeeld over het aantal deelnemers en loten binnen de specifieke postcode. In dit geval gaat het om ‘slechts’ 5 winnaars, waardoor zij per persoon een groot bedrag winnen. Toevalligerwijs heeft iedereen even veel loten , waardoor er sprake is van een eerlijke verdeling over de verschillende deelnemers. 

Friesland wint regelmatig in de loterij

Het is niet de eerste keer de afgelopen tijd dat een prijs van de Postcode Loterij valt in Friesland. Eerder gebeurde dat al bij een echtpaar op Ameland, dat 300.000 euro won. Bovendien viel ook de postcode kanjer in januari in Friesland, waardoor er miljoenen uitgedeeld werden. En vorig jaar rond deze tijd viel de straatprijs van de Postcode Loterij al een keer in Leeuwarden. Wat dat betreft lijken de Friezen er goed in om prijzen van de loterij te winnen, waarbij het aantal deelnemers dankzij de opzet van nature groter is dan bij veel andere loterijen.