LOTERIJ.NET alles over loterijen

Postcode Loterij groeit door en wil uitbreiden naar Noorwegen

Boudewijn Poelmann is directievoorzitter van de Nationale Postcode Loterij en was onlangs te gast bij BNR NIeuwsradio. Daar vertelde hij over het enorme succes van de afgelopen jaren. De loterij groeit nog altijd groter, zowel bij ons in Nederland als over de grens. Het geeft goed aan dat de loterij op het goede spoor zit. Niet in de laatste plaats dankzij de enorme donaties die er regelmatig gedaan worden aan diverse goede doelen. 

Uitbreidingen naar het buitenland

Niet iedereen is ervan op de hoogte, maar de Nationale Postcode Loterij is ook over de grens flink actief. Het bedrijf zorgt bijvoorbeeld in Duitsland, in Engeland en in Zweden voor loterijen zoals we die hier in Nederland kennen. En voor de Kanjers en andere prijzen, waarmee ieder jaar duizenden winnaars blij worden gemaakt.

Het toont goed aan hoe de loterij een fijne combinatie heeft gevonden. Tussen de kans op mooie prijzen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om te schenken aan een goed doel. Want de Postcode Loterij schenkt een groot deel van de opbrengst aan goede doelen. 

Schenkingen aan goede doelen: loterij voor iedereen

Onlangs werd er bijvoorbeeld nog een half miljoen euro gedoneerd, wat aangeeft dat het bij de loterij niet gaat om kinderachtige bedragen. Geen kinderachtige bedragen. De loterij slaagt er daarmee in om goede doelen op een mooie manier te ondersteunen. En aan de andere kant grote bedragen uit te keren aan alle deelnemers van de loterij. Op die manier is er sprake van een bijzondere mix, die binnenkort ook in Noorwegen beschikbaar wordt. Het bedrijf heeft namelijk plannen om ook daar een loterij op te gaan starten.