LOTERIJ.NET alles over loterijen

Postcode Loterij keert bijna 6 miljoen uit aan Amnesty International

De Postcode Loterij staat vooral bekend om de grote Kanjers en geldprijzen die er zijn voor de deelnemers. De loterij deelt echter nog veel meer geld uit, bijvoorbeeld aan goede doelen en organisaties zoals Amnesty International. Die laatste ontving tijdens het Goed Geld Gala een bedrag van bijna €6 miljoen. De organisatie krijgt geen subsidie of andere concrete hulp van overheden, dus kan het geld goed gebruiken. De Postcode Loterij draagt op die manier bij aan een scala aan goede doelen, die daarmee veel goeds kunnen doen. 

Een donatie en een extra bijdrage

Het bedrag dat de Postcode Loterij doneert aan de organisatie bestaat uit twee delen. Het gaat om een directe donatie van €3,6 miljoen, op basis van de inleg door de verschillende deelnemers. Bovendien is er sprake van een extra bijdrage van nog eens €2.318.000. Op die manier ontstaat er een totaal bedrag van €5.918.000. Een bedrag dat de organisatie goed kan gebruiken, om de mensenrechten overal ter wereld te verdedigen. In Nederland is het goed op orde en is Amnesty daardoor niet vaak in beeld. In andere delen van de wereld doet de organisatie echter zeer goed werk en daar draagt de donatie door de Postcode Loterij enorm aan bij. 

Amnesty International bedankt alle deelnemers aan de loterij

Amnesty International weet dat het deelnemers aan de Postcode Loterij zijn die het geld bij elkaar brengen om de donatie te kunnen doen. De organisatie bedankt daarom vooral de deelnemers en indirect ook de loterij zelf. Die zorgt er immers voor dat de mensen bij elkaar komen en hun inleg doen, ook omdat ze daarmee zelf kans maken op prijzen. Toch zorgen de donaties aan de goede doelen voor een maatschappelijk verantwoord karakter van de loterij. Op een manier zoals de gemiddelde onderneming in Nederland daar nog een puntje aan kan zuigen.