LOTERIJ.NET alles over loterijen

Postcode Loterij deelt bijna 7 miljoen uit aan Natuurmonumenten

De Postcode Loterij deelt regelmatig grote bedragen uit aan winnaars van de loterij. Zij kunnen rekenen op tienduizenden, honderdduizenden en zelfs miljoenen euro’s. In die laatste categorie werd vorige week ook de stichting Natuurmonumenten in het zonnetje gezet. Na een gesprek over de Marker Wadden en het ecologisch belang daarvan deelde Humberto Tan als presentator van RTL Late Night een cheque uit van €6.970.000. Dat betekent dat er bijna €7 miljoen beschikbaar komt voor het behoud van dit stukje mooie natuur. Uiteraard was de stichting totaal verrast en ontzettend blij met het geld dat zo hard nodig is.

Bijna €7 miljoen voor de Marker Wadden

De Postcode Loterij wil er met de schenking van bijna €7 miljoen voor zorgen dat er meer geld beschikbaar komt om het natuurproject te gaan ontwikkelen en dat op een goede manier te kunnen behouden. Het gaat om een nieuw stukje natuur, dat op dit moment alle aandacht nodig heeft en goed beheerd dient te gaan worden. Dit bedrag moet ervoor gaan zorgen dat dit in ieder geval de eerste periode goed mogelijk is.

Goed Geld Gala

De Postcode Loterij deelt overigens meer grote bedragen uit aan andere goede doelen. Dat gebeurt heel het jaar door, maar in het bijzonder ook tijdens het Goed Geld Gala. Dit is een gala dat de loterij gebruikt om een aantal van de goede doelen in het zonnetje te zetten en er daarmee voor te zorgen dat zij hun plannen kunnen realiseren of visie kunnen uitvoeren. Volgens de Postcode Loterij zorgt de Stichting Natuurmonumenten er op verschillende terreinen voor dat de natuur de juiste aandacht krijgt. Door een extra bijdrage zoals deze wordt dat nog beter mogelijk, waardoor we in Nederland met z’n allen van de mooie natuur zoals in de Marker Wadden kunnen gaan genieten.