LOTERIJ.NET alles over loterijen

1 op de 6 inwoners van Sloten wint prijs van de Postcode Loterij

De Postcode Loterij reikt ieder kwartaal de 2 Miljoen Prijs uit en probeert daarmee zoveel mogelijk winnaars blij te maken. Dat is in het dorpje Sloten goed gelukt. Maar liefst 1 op de 6 inwoners wint er een prijs, waardoor er de komende tijd veel blije gezichten rond zullen lopen. Een klein deel van hen kan zelfs rekenen op een extra grote prijs, omdat zij de helft van het prijzengeld mogen verdelen. 

1 miljoen euro voor 18 winnaars

De 18 meest gelukkige winnaars van de Postcode Loterij in Sloten mogen samen een bedrag van €1 miljoen verdelen. Dat betekent dat de deelnemers met de postcode 8556 AR in de Menno van Coehoornstraat pas echt met hun neus in de boter vallen. Zij hebben van het team van de Postcode Loterij de eerste prijzen in ontvangst mogen nemen, voordat de rest van de wijk ook kon rekenen op hun prijzengeld. Het zijn namelijk niet de enige winnaars in Sloten. Ook de rest van het dorp wint een prijs. Dat komt door het relatief kleine aantal inwoners, waardoor iedereen bij elkaar in één postcodenummer woont. 

114 inwoners mogen de rest verdelen

In totaal deelt de Postcode Loterij daarom prijzen uit aan 114 inwoners van het dorpje. Het gaat daarmee om 1 op de 6 inwoners, waardoor er de komende tijd meer dan genoeg te bespreken valt in het kleine plaatsje. Hoeveel de inwoners per lot ontvangen is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. De Postcode Loterij gaat daar vlot een berekening van maken, om de deelnemers de bedragen te kunnen uitkeren. Samen met de 18 grootste winnaars kan ook de rest een feestje gaan vieren, dankzij de mooie prijs die ze ontvangen van de Postcode Loterij.