LOTERIJ.NET alles over loterijen

Winnaar loterij scheidt van vrouw en int zijn prijs

Een winnaar van een loterij in China dacht na het winnen van zijn prijs niet aan een dure vakantie, een nieuwe auto of een mooi nieuw huis. In plaats daarvan koos hij ervoor om te scheiden van zijn vrouw en daarna de prijs die hij won te innen. Hij vertelde zijn vrouw niets over de prijs die hij won, al kwam zij er via vrienden en familie toch snel achter dat de man een loopje met haar had genomen.

Schulden betaald en gescheiden

Het gaat om Liu Xiang, die in februari een bedrag van €640.000 won. Zijn huwelijk liep al een tijdje niet zo lekker, maar hij zag tot dat moment nog geen kans om van zijn vrouw af te komen. De man en vrouw woonden al een tijdje niet meer bij elkaar, ze waren officieel echter nog wel getrouwd. Dat leek onder andere te maken te hebben met de schulden van de vrouw. Toen Xiang de prijs won besloot hij zijn vrouw aan te bieden haar schuld van €50.000 af te lossen, indien zij ermee akkoord zou gaan om vervolgens de papieren voor de scheiding te tekenen. Zij deed dit, waardoor de twee uit elkaar konden.

Felicitaties door vrienden en familie

Vervolgens besloot Liu Xiang de enorme geldprijs te gaan innen. Zijn ex-vrouw had daar op zich niet achter hoeven komen, ware het niet dat familie en vrienden haar opbelden om haar met de prijs te feliciteren. Zij stapte vervolgens naar de rechter, omdat de man het lot kocht toen zij nog getrouwd waren. De rechter heeft bepaald dat Xiang zijn vrouw inderdaad een schadevergoeding moet betalen. Het gaat om €164.000, de rest van het geld mag hij houden. Wat dat betreft is hij er toch nog goed vanaf gekomen, hij heeft immers meer dan de helft kunnen houden. 

September 2015