LOTERIJ.NET alles over loterijen

Nieuwe lotprijzen 2016 bekend gemaakt

Loterijen in Nederland delen steeds grotere prijzen uit en doneren grote bedragen aan de verschillende goede doelen. Zij zijn daardoor genoodzaakt regelmatig na te gaan of de lotprijzen nog aansluiten bij de prijzen die ze aan de andere kant uitdelen. De VriendenLoterij, BankGiro Loterij en Nationale Postcode Loterij hebben de prijzen voor hun loten voor 2016 bekendgemaakt.

VriendenLoterij lotprijs

De VriendenLoterij kiest ervoor om de lotprijs vanaf januari 2016 te verhogen naar €13,25, op dit moment betalen spelers er nog €13 per lot. Zonder de Jackpotbonus zijn loten goedkoper, de prijs van €12,50 wordt verhoogd naar €12,75. De nieuwe lotprijzen gaan gelden voor zowel nieuwe als bestaande deelnemers en voor alle 14 trekkingen per jaar. Bij 12 trekkingen vindt er ook een Jackpotbonus plaats.

Loten BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij berekent vanaf januari 2016 €12,75 per lot, waarbij geen sprake is van de WeekprijsVerdubbelaar. Loten inclusief die verdubbelaar gaan €13,25 kosten. De prijs voor de verdubbelaar is wat dat betreft hetzelfde gebleven. De nieuwe lotprijzen gaan gelden voor alle 15 trekkingen, zowel voor nieuwe als bestaande deelnemers.

Lotprijs bij de Nationale Postcode Loterij

Ten derde heeft ook de Nationale Postcode Loterij de tarieven voor de nieuwe loten bekend gemaakt. De prijs voor een basislot ligt vanaf december 2015 €0,25 hoger dan voorheen. Dat betekent dat een lot met de StraatprijsVerdubbelaar nu €12,75 kost. Een lot zonder die verdubbelaar kost €11,50. De loten zijn daarmee iets goedkoper dan bij de andere loterijen. De nieuwe lotprijzen gelden ook bij deze loterij zowel voor de nieuwe als bestaande deelnemers. Uiteraard zullen er het komend jaar bij de verschillende loterijen grotere prijzen tegenover staan en blijft een groot deel van de opbrengst naar de goede doelen gaan.