LOTERIJ.NET alles over loterijen

Loterij levert Spanjaard jackpot van 31 miljoen euro op

Een gelukkige Spanjaard mag een bedrag van 31 miljoen euro op zijn rekening verwachten, dankzij zijn winnende lot in de Eurojackpot loterij. Hij had zowel de reguliere getallen als de bonusgetallen goed, wat leidt tot de volledige jackpot die behoorlijk op kan lopen. Hij won hiermee precies €31.579.233,10, een astronomisch bedrag zoals we dat in Nederland zelden of nooit uitgereikt zien worden. Ook in Nederland kunnen we deelnemen aan deze loterij, tijdens de laatste trekking vielen er hier een kleine 10.000 deelnemers in de prijzen. 

Record van 90 miljoen euro in Tsjechië

Ondanks de extreme hoogte van de jackpot voor de Spanjaard vormt dit geen record in Europa. Het is de zesde keer dit jaar dat de jackpot van de Eurojackpot valt, in totaal is de jackpot er sinds 2012 al 26x uit gegaan. Dat gebeurde onder andere een keer in Tsjechië, waar de gelukkige winnaar een bedrag van 90 miljoen euro mocht bijschrijven. De prijs viel niet eens zo lang geleden, dat was het geval op 15 mei 2015.  

Eurojackpot van minimaal €10 miljoen

De Eurojackpot houdt iedere vrijdagavond een trekking in Helsinki. Standaard is er sprake van een jackpot van 10 miljoen euro. Indien die niet valt wordt het bedrag de volgende trekking verhoogd. Indien de jackpot langere tijd niet valt kunnen de prijzen behoorlijk oplopen, waardoor het mogelijk is om astronomische bedragen zoals in Tsjechië of in Spanje te winnen. In Nederland is het de Lotto die de trekking van de Eurojackpot organiseert. Na het uitkeren van het prijzengeld gaat het resultaat van de jackpot in Nederland naar 18 goede doelen en de sport. Wat dat betreft is het een loterij met een duidelijk maatschappelijk doel, naast de enorme prijzen die er te verdienen zijn.