LOTERIJ.NET alles over loterijen

VV Ouwe Syl organiseert loterij waarbij je huis van 2 ton kunt winnen

In Oudebildtzijl is een wel heel bijzondere loterij gestart, een lot biedt daar namelijk de kans om een eigen huis ter waarde van €200.000 te winnen. Dat betekent een huis van twee ton voor de winnaar, waarvan de details via Funda beschikbaar zijn. Het gaat om een loterij door de vereniging VV Ouwe Syl, die daarmee het 50-jarig jubileum wil vieren. De woning bevindt zich aan De Kolk 12 in Oudebildtzijl en moet er onder andere voor zorgen dat het dorp z’n leefbaarheid zoveel mogelijk behoudt.

€98 voor een lot in de loterij

De loten om mee te doen aan de loterij zijn niet goedkoop, ze kosten €98 per stuk. Aan de andere kant is dat natuurlijk een schijntje om een eigen woning te kunnen kopen. Met name deelnemers die daarvoor normaal gesproken niet in aanmerking zouden komen hebben wellicht interesse om mee te spelen. Met de opbrengst van de loterij wil de vereniging er bovendien voor zorgen dat accommodatie van VV Ouwe Syl kan worden opgeknapt. Het is wat dat betreft de bedoeling om behoorlijk wat loten te verkopen.

Loterij met vergunning door de Kansspelautoriteit

De vereniging is zich bewust van het feit dat het gaat om een serieuze loterij met een serieuze prijs. Daarom is er al in een vroeg stadium besloten om hiervoor een officiële vergunning aan te vragen en alles netjes via de accountant te laten lopen voor de controle. Dat heeft er onder andere toe geleid dat er een vergunning is gekomen van de Kansspelautoriteit, die er daarmee voor zorgt dat het gaat om een legitieme loterij. Iedereen, ook van buiten het dorp, kan een lot kopen. Uiteraard moet het de deelnemers wel interessant lijken om in het dorp te komen wonen.