LOTERIJ.NET alles over loterijen

Sanne uit Arnhem wint huis in Friesland in lokale loterij

Sanne uit Arnhem heeft de hoofdprijs in een loterij van de lokale voetbalvereniging gewonnen. Een huis. Een echt huis, ter waarde van €200.000. Ze had het nooit verwacht. Ze speelt ook mee met de Staatsloterij, maar was ervan overtuigd dat dit soort dingen altijd anderen overkomen. Niet deze keer, want ze is de officiële winnares van een eigen huis. Dat betekent dat ze binnenkort kan gaan verhuizen naar een woning in Oudebildtzijl. Er wonen op dit moment 900 inwoners en de kans is groot dat dit er binnenkort 901 zijn. 

Een huis aan De Kolk in Oudebildtzijl

Het gaat om een woning aan De Kolk in Oudebildtzijl. Het was de hoofdprijs van de loterij, waarmee de voetbalvereniging een ludieke actie wilde organiseren. Sanne Verhoef had een lot gekocht van €98, omdat ze daardoor mee kon doen aan een loterij voor een bijzonder doel. Ze deed dat puur uit sympathie en helemaal niet om kans te maken op de hoofdprijs. Dat ze nu ineens de eigenaar is van een eigen woning in het dorp komt dan ook als een grote verrassing. Ze had dat nooit verwacht en is bovendien een beetje beduusd onder het feit dat dit haar is overkomen. 

Moeilijk om te geloven

Sanne vond het in eerste instantie moeilijk te geloven en had het idee dat ze in de maling genomen werd. Uiteindelijk trots ze toch de stoute schoenen aan en reed ze naar Friesland. Om haar nieuwe woning te gaan bekijken, waar ze door de lokale bewoners warm werd ontvangen. Sanne uit Arnhem besloot het podium aldaar op te stappen en ben een lied te zingen, waardoor er een gezellige situatie ontstond. Oudebildtzijl ziet haar graag als nieuwe inwoner in het dorp, waarmee de prijs bij een gelukkige winnares terecht is gekomen.