LOTERIJ.NET alles over loterijen

Loterijdeelnemer breekt zín heup en wint loterij in het ziekenhuis

Earl Livingstone staat bekend als iemand die graag een gokje waagt in de loterij. Hij koopt steevast een lot, om kans te maken op de mooie prijzen die er worden verdeeld. Dat gaat meestal goed, maar de laatste keer dat hij dat wilde doen kwam hij ten val.

Hij brak z’n heup en kon daardoor niet naar de winkel gaan om een lot te kopen. Hij vertelde het personeel in het ziekenhuis dat hij het jammer vond een kans op de recordprijs mis te lopen.

Uit medelijden een lot in de ziekenhuis-poule

Uit medelijden besloot het personeel om hem mee te laten doen in de ziekenhuis-poule. Samen met collega’s hadden de medewerkers 141 loten gekocht, om de kans op een grote prijs zo groot mogelijk te maken. De man mocht meedoen in de poule, zodat hij toch kans kon maken op de jackpot.

En wat wilde het geval, de ziekenhuis-poule wist een geweldige prijs in de wacht te slepen. Ze wonnen niet de recordjackpot, maar wel een prijs van 1 miljoen dollar. Dat betekende dat de man mee mocht delen in de prijs, waardoor zijn val toch nog ergens goed voor was geweest.

Loterijprijs delen: 5.000 dollar per persoon

Uiteraard moest de prijs van een miljoen gedeeld worden met de andere deelnemers. Op basis van het gekochte aantal loten in de loterij bleef er een bedrag over van circa 5.000 dollar per persoon, na belastingaftrek. De reactie van de man is helaas nog niet bekend. De kans lijkt groot dat hij voortaan mee zal spelen in de ziekenhuis-poule. Wellicht dat dit voor hem de manier kan zijn om leuke prijzen te winnen in de loterij waar hij graag aan meedoet.