LOTERIJ.NET alles over loterijen

Loterij in Berlijn deelt basisinkomen uit voor winnaars

Een loterij in Berlijn heeft voor een wel heel bijzondere prijs gezorgd. Anders dan bij de Nederlandse loterijen ging het niet om grote geldbedragen voor een selecte groep winnaars. In plaats daarvan werden 18 deelnemers gelukkig gemaakt met een basisinkomen. Om een jaar lang van rond te kunnen komen, zodat ze daar niet of minder voor hoeven te werken. De uitslag van de Berlijnse loterij leidde tot enorme vreugde, net als tot veel aandacht in de media. Niet in de laatste plaats vanwege de discussie die er bestaat rondom het basisinkomen, zowel in Duitsland als in Nederland en bijvoorbeeld in Finland waar het als proef is ingevoerd. 

Basisinkomen voor 18 gelukkiger winnaars

De 18 gelukkige winnaars hoeven geen tegenprestatie te leveren en ontvangen iedere maand duizend euro. Het unieke van de loterij is dat men er zelfs geen lot voor hoefde te kopen. Het was in plaats daarvan voldoende om een naam en een e-mailadres in te vullen. Op die manier was het voor iedereen mogelijk om deel te nemen en kans te maken op de bijzondere prijs. Een miljoen mensen meldde zich aan en probeerde op die manier kans te maken op een basisinkomen voor een jaar. 

Winnen in de Nederlandse loterij

Het is niet duidelijk of ook Nederlandse loterijen iets vergelijkbaars van plan zijn. Om zoveel mogelijk mensen kans te laten maken op een basisinkomen. Tot die tijd is het vooral voor de deelnemers de moeite waard om de uitslagen in de gaten te houden. Om kans te maken op de grote en mooie geldprijzen. En om op een leuke manier bij te dragen aan een goed doel. Zo bestaan er verschillende redenen om mee te spelen in een van de Nederlandse loterijen die er beschikbaar zijn.