LOTERIJ.NET alles over loterijen

Australische man loopt hoofdprijs loterij mis door rechtszaak

Een man in Australië was een rechtszaak tegen zijn werkgever begonnen, omdat hij vindt dat hij recht heeft op een hoofdprijs in de loterij. Het gaat om de Powerball-loterij, waar hij samen met een aantal collega’s iedere keer aan meedoet. Tenminste, tijdens de reguliere trekkingen. Voor de extra trekkingen legden zij apart geld in. Behalve hij, want dat was hij in mei 2016 een keer vergeten. En precies die keer viel de jackpot, waardoor hij geen deel van de prijs kreeg. 

Niet ingelegd voor de winnende ronde

De rest won een jackpot van 26 miljoen euro, waardoor er meer dan voldoende te verdelen viel. Helaas viel de Australiër zelf buiten de prijzen, omdat hij niet inlegde voor de ‘extra; ronde. Hij stelt zelf echter dat hij aan alle ronden heeft deelgenomen en dat hij hier ook aan mee had willen doen. Hij was echter niet benaderd door zijn collega’s, waardoor hij door een samenloop van omstandigheden niet meedeed. Hij claimt daarom toch zijn deel van de hoofdprijs uit de loterij. Dat zou hem 1,8 miljoen euro op kunnen leveren.

Geen gelijk gekregen van de rechter

De rechter de zaak bekeken en heeft de man laten weten dat hij geen recht heeft op ‘zijn deel’ van de prijs. Hij heeft niet ingelegd voor de ronde waar het om gaat, waardoor hij ook niet kan claimen een deel van de prijs te ontvangen. Bovendien zal hij nog extra kosten moeten maken. Hij moet de kosten van zijn eigen advocaat betalen, net als de juridische kosten van zijn collega’s. Het gaat in totaal om honderdvijftigduizend euro. In plaats van een grote hoofdprijs die hij wilde ontvangen betaalt hij nu dus de kosten van een redelijk huis, zonder dat hij er iets voor terugkrijgt