LOTERIJ.NET alles over loterijen

BankGiro Loterij theatherweekend is groot succes

Afgelopen weekend vond het eerste theaterweekend plaats, de BankGiro Loterij gold als een van de belangrijke sponsors. Volgens de loterij en initiatiefnemer Albert Verlinde mogen we spreken van een doorslaand succes. Ook het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds droegen hun steentje bij. Het publiek wist de theaters in grote aantallen te vinden. Bovendien was er volgens Verlinde sprake van een nieuw publiek dat normaal gesproken niet zo snel naar het theater gaat. Hij heeft er wat dat betreft dan ook vertrouwen in dat het weekend volgend jaar weer terug zal komen.

Voorstellingen en bijzondere activiteiten

In Zaandam vonden er niet alleen leuke voorstellingen plaats, er was daarnaast sprake van een Nachtparade op plekken waar het publiek niet zo snel komt. Het ging bijvoorbeeld om de orkestbak, de artiestenfoyer en de regiecabine. Ook in diverse andere theaters kon het publiek een kijkje achter de schermen nemen. Het waren veelal bekende acteurs en directeuren van de theaters die de rondleidingen gaven. In Leiden was dat zelfs ‘s avonds laat met een zaklamp mogelijk, waardoor er een bijzondere spanning ontstond bij de mensen die deelnamen.

Loterij spreekt nieuw publiek aan

Volgens de loterij en Albert Verlinde is het theaterweekend erin geslaagd om een nieuw publiek aan te spreken, naast de mensen die al vaker naar het theater komen. De schouwburg in Doetinchem telde bijvoorbeeld 25% nieuw publiek, er was veel sprake van mensen die anders niet zo snel naar de voorstellingen komen. Dat was uiteindelijk een van de doelen van de BankGiro Loterij en de andere initiatiefnemers. Door middel van het theaterweekend wilden zij ervoor zorgen dat meer mensen naar de voorstellingen zouden komen. Het is uiteindelijk natuurlijk de hoop dat zij ook buiten dit weekend om de weg naar het theater blijven vinden.