LOTERIJ.NET alles over loterijen

BankGiro Loterij verlengt samenwerking met het Frans Hals Museum

De BankGiro Loterij gebruikt de opbrengst uit de loterij om een aantal goede doelen te steunen. Eén daarvan is het Frans Hals Museum. Er was al sprake van een samenwerking en de beide partijen hebben nu besloten om daar in ieder geval nog 5 jaar mee door te gaan. De loterij is blij zich te kunnen verbinden aan het goede doel, terwijl het Frans Hals Museum blij is dat het door kan gaan met bijvoorbeeld het restaureren van meesterwerken.

Meesterwerken restaureren dankzij de loterij

Het museum laat namelijk weten dat het dankzij de bijdrage van de BankGiro Loterij lukt om een aantal meesterwerken te herstellen. Hiervoor is veel geld benodigd. Het levert uiteindelijk een prachtig resultaat op, maar zonder de steun van de loterij was het museum daar waarschijnlijk niet in dit tempo in geslaagd. Het resultaat zal onder andere te zien zijn tijdens de tentoonstelling De Kunst van het Lachen. Humor in de Gouden Eeuw. Er is dan onder andere een meesterwerk van Rembrandt te zien, net als de werken van Frans Hals, Jan Steen en Judith Leyster. 

Samengaan van Frans Hals Museum en De Hallen

Bovendien zal het museum de bijdrage van de BankGiro Loterij gebruiken voor het samengaan met De Hallen. Samen willen de musea ervoor zorgen dat ze meer topstukken kunnen aantrekken, om op die manier het publiek te interesseren. De beide musea bundelen de krachten voor meer slagkracht, zodat de collectie interessanter wordt. De BankGiro Loterij is blij om hierin een rol te kunnen spelen. Dankzij de bijdrage lukt het om cultuur bij meer mensen onder de aandacht te brengen. Op die manier kunnen de deelnemers aan de BankGiro Loterij kans maken op mooie prijzen en ondertussen bijdragen aan onder andere de cultuursector.